diumenge, 18 de març del 2018

Tarta de Santiago "tunejada"





La tarta de Santiago es fa amb farina d'ametlles, i recorda moltíssim els panellets. La recepta l'he treta de Velocidad cuchara, i és súper fàcil de fer i rapidíssima. Jo l'he feta amb la Mycook.
I queda molt bona!

La tarta va decorada sempre amb una creu. Com que passo d'aquests temes, li he posat una plantilla d'un ocellet que em va cagar el tió i que m'encanta!!
Per això el "tuneig" irreverent.

Ingredients

  • 250 grs. de farina d'ametlles
  • 250 grs. de sucre blanc
  • 4 ous
  • la pell d'una llimona
  • sucre llustre per a decorar
Som-hi!

Posem el forn a 180º, calor a dalt i a baix.
Posem el sucre al vas de la Mycook i el convertim en pols. Retirem la mida de mig cubilet per decorar.
Afegim la pell de llimona a la resta del sucre i la triturem.
Afegim els ous i programem 10 segons- vel.4. Després la farina d'ametlla i barregem 5 segons, vel. 5.
Engreixem un motlle de 24 cm amb mantega i tirem la mescla.
Al forn, 25 minuts a 180º.

Quan estigui ben fred ( no ho feu en calent perquè fondrà el sucre), poseu una plantilla i tireu el sucre glaç pel damunt.
Si algú vol la plantilla de la creu de Santiago, la podeu descarregar aquí




Sant ...Oriol ...?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada