diumenge, 5 de març de 2017

Tatin de poma de TV3



Vaig poder fer poques fotos, perquè va volar en un no-res!!
Una companya, la Meri, de tant en tant porta a la feina una tatin que està de mort. Tots són exclamacions de oooohhhh, mmmmmm, ufffff, està boníssima!.
Sabeu aquell cuiner de TV3 que tot ho troba "brutal"? Doncs és una recepta seva. A la Meri li queda també brutal.
La diferència entre aquesta i l'altra que faig és la massa. Jo utilitzava pasta de full comprada, però amb aquesta, és un altre tipus de massa.
I la pela de llimona i el toc de conyac li donen un aroma.....bufa!!...ESPECTACULAR

Gràcies, Meri!

Ingredients
massa

  • 200 grs. de farina
  • 70 grs. de sucre
  • 100 grs. de mantega pomada (tova, a temperatura ambient). Jo he utilitzat la Cadí.
  • 1 ou
pomes
  • 3 pomes tipus golden de Girona ( comprades a la parada de can Llorens; espectaculars!)
  • 70 grs. de sucre
  • el suc de mitja llimona (evita que es cristal·litzi el sucre)
  • un polsim de pela de llimona ratllada 
  • un bon raig de conyac

Som-hi!


Primer preparem la massa, perquè ha de reposar.
En un bol gran, posem la farina amb el sucre. Remenem. Afegim la mantega a daus, de mica en mica, apretant amb els dits perquè faci una sorreta.
Fem un forat al mig, com un volcà, i tirem l'ou sencer al dins. Remenem fins que quedi tot ben integrat. 
En Marc Ribas, el cuiner de Cuines, aconsella no amassar gaire, perquè diu que queda la massa dura. He seguit el consell i ha quedat molt bé.
Tapem amb un drap, i deixem reposar 1 hora.





En una cassola o paella que pugui anar al forn, posem una cullerada de mantega, les pomes tallades -no massa fines- el sucre, el suc de llimona, la pela, el conyac i un rajolí d'aigua.
Que cogui a foc lent fins que es desfaci la mantega i el sucre. Després a foc fort.
Deixem que agafin una mica de color les pomes.
L'aroma que s'expandeix per tota la casa és una passada!
Deixem reposar en la mateixa cassola.


Preescalfem el forn a 220º.

Quan ha passat l'hora, aixafem la massa fins que tingui la mida de la cassola. Jo he posat una mica de farina al marbre perquè no s'enganxi.
Tapem bé les pomes amb la massa estirada.
Ho posem al forn uns 20 minuts. Un cop està, agafeu un plat gran o una plata que sigui plana i ho gireu com si fos una truita. Vigileu que crema!

S'ha de menjar tebi.
Nyam!!



1 comentari:

  1. Anna! Ets la canya!!!
    Ja saps que la meva tatin no t'arriba ni a la sola de la sabata, però m'ha encantat ser la teva inspiració...
    Fa una pinta BRUTAL!!!

    ResponElimina