diumenge, 2 d’octubre de 2016

Magdalenes de nata




L'altre dia vaig comprar uns papers per a magdalenes, d'aquells xulos, en una botiga a l'engròs.
Un paquet de 130 paperines! Me les vaig partir amb la meva germana (ella cuina millor que jo i més que jo).
I ja em van quedar ganes de fer-ne.
Per estalviar temps sempre busco en pàgines que usen la Thermomix o la Mycook. Velocidad cuchara és un referent, i allà he anat. Aquestes m'han semblat interessants.
Com sempre faltava algun ingredient, però he fet alguna variant interessant...


Ingredients

  • 175 grs. de farina
  • 1/2 sobret de royal
  • 2 ous sencers
  • 120 grs. de sucre 
  • un sobret de sucre amb vainilla
  • 100 grs. d'oli de gira-sol
  • 25 grs. d'oli d'oliva (no en tenia prou, del de gira-sol, i ho he acabat amb el d'oliva...)
  • ratlladura de mitja llima ( no tenia llimona...) ha quedat genial!
  • 100 grs. de nata per cuinar ( jo he utilitzat llet evaporada)
  • un polsim de canyella mòlta.
Som-hi!

Barregem la farina i el llevat en un bol. Hi afegim la canyella.
En el vas de la mycook, muntem la papallona i batem els ous amb el sucre 6 minuts, 40º, vel. 4 ( ho he adaptat de la thermomix). Queda una pasteta blanca.
Afegim la ratlladura de llimona (llima) i tornem a posar 5 minuts, vel.4 , sense temperatura.
En acabar, posem la nata i l'oli,  3 minuts, vel. 3.
Traiem la papallona, afegim la farina, remenem amb l'espàtula, i posem 5 segons, vel. 6.
Posem les paperines dins de motlles de magdalenes o flameres i, ajudant-nos d'una màniga pastissera o d'una cullera de gelats, emplenem a mitges els motlles.
Per damunt hi tirem una mica de sucre perquè faci una crosta.
Forn a 210º , calor dalt i baix amb ventilador, 12 minuts.








NYAM!

dissabte, 1 d’octubre de 2016

Croquetes de carn del caldo



La cuina d'aprofitament és el pa de cada dia. Totes les receptes més tradicionals estan basades en restes de menjar que, o bé ha sobrat després de cuinar, o bé hi ha poques quantitats de cada ingredient, i de molts petits se'n fa un de gran.
En aquest cas he aprofitat la carn del caldo : un pit de pollastre i un tall de vedella.
Les croquetes són el recurs més interessant per a l'aprofitament. I estan tan bones....... mmmmmmmm!

A tenir en compte : s'han de fer amb antelació, el dia abans millor, perquè la pasta ha de ser ben freda.

Ingredients ( surten unes 25)

  • Qualsevol cosa que us hagi sobrat ( peix, carn, verdura, pernil,......infinit i més enllà!)
  • una cullerada de mantega amb un xic d'oli
  • Mitja ceba picada finament amb un gra d'all
  • 3 cullerades de farina ( uns 50 grs.)
  • Mig litre de llet
  • pebre blanc i nou moscada
  • ou i pa ratllat
Som-hi!
Primer de tot posem l'oli i la mantega en una cassola i deixem que es fongui. Afegim la ceba i deixem que enrosseixi.
Aboquem la carn, ben esmicolada, i fem que agafi color. Quan més s'enrosseixi, més gustoses seran les croquetes.
Ja podem afegir la farina. Remenem bé amb una cullera de fusta. La farina ha de quedar ben integrada i cuinada; si no, tindrà gust de farina crua. Només calen uns 20 segons.
Ara ja podem anar afegint la llet, de mica en mica. S'ha de remenar tota l'estona! I ha de coure al menys 20 minuts.
Veurem que està quan la pasteta es desenganxa de les parets de la cassola.
Aboquem la pasta en una plata de vidre ( estarà molt calenta) i la deixem refredar. Quan estigui totalment freda, la tapem amb un paper film i la deixem a la nevera fins l'endemà.




Per fregir-les utilitzem un oli d'oliva bo. Si us plau, res de gira-sol!
Ajudant-nos d'una cullera fem les croquetes i les passem per (en aquest ordre):
  1. farina
  2. ou
  3. pa ratllat
Les anem fregint i les escorrem en un plat amb paper de cuina.







Cap a taula!
NYAM!