diumenge, 18 de setembre de 2016

Pastís de poma i formatge philadelphia






Buscant una recepta per fer un pastís ràpida i amb pomes, he trobat aquesta a Webos fritos.
Ha quedat boníssim! I molt original, perquè s'hi posa una cobertura de formatge quan està a mitja cocció.
El toc del formatge li dóna un regustet salat molt bo i refrescant

Ingredients

  • 75 grs. de mantega tova
  • 150 grs. de sucre
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • un pessic de sal
  • 4 ous
  • 100 grs. de farina
  • 50 grs. de maizena
  • un sobre de llevat químic, tipus Royal
  • 3 pomes 
per a la cobertura

  • 100 grs. de nata
  • 2 cullerades plenes de formatge Philadelphia
  • una cullerada de sucre
  • 1/2 poma trossejada

Som-hi!
Primer preescalfem el forn a 170º, calor a dalt i a baix.
Muntem la papallona al vas de la mycook i posem la mantega, el sucre, la sal i l'essència de vainilla. 4 minuts, velocitat 4.
Tornem a engegar la màquina i anem afegint els ous, un per un. Traiem la papallona, i afegim les farines i el llevat, i barregem 10 segons, vel. 4.
Engreixem un motlle desmotllable i el folrem amb paper de forn. Hi aboquem la massa.
Tallem les pomes, i en reserven un quart per a la cobertura.
Les anem posant en cercles. Que quedi mono!





Ho posem al forn, uns 35 minuts. Vigileu molt, perquè no es torri massa. Si passa, poseu un full d'alumini al damunt.

Mentrestant, fem la cobertura.

En el vas net, posem la nata, el formatge, sucre  i la poma en bocins. 10 segons, vel. 4




Quan ha passat el temps, obrim el forn i repartim pel damunt la cobertura de formatge.



El tornem a posar, uns 25 minuts més. Alerta que a mi se m'ha torrat.

Quan estigui fred, empolsegar amb sucre glass.
Nyam!