dijous, 10 de setembre de 2015

Melmelada de préssec



El meu company de feina, en Quimi, fa dies que porta préssecs de casa seva. Uns préssecs dolços, petits, boníssims. Li vaig demanar que me'n portés més per fer-ne melmelada, i li vaig prometre que li portaria un pot.
La veritat és que ha quedat extraordinària.
Gràcies, Quimi!

Ingredients
  • Peseu els préssecs un cop pelats i tallats. Calculeu el mateix de sucre menys uns 100 grs. N'he posat menys perquè ja són molt dolços. O sigui, per 500 grs. de préssec, 400 de sucre ( uff....això engreixa!!!). He utilitzat un sucre especial per a melmelades, que ajuda a espesseir.
  • el suc d'una llimona
  • rajolí d'aigua

Som-hi!
A la mycook, posem sucre, suc de llimona i aigua, i programem 5 minuts, a 100º, vel. 3
Afegim el préssec tallat i programem 30-40 minuts ( si ho voleu espès) a 100º, vel. 2.
En acabar, tritureu-ho amb un cop o dos de turbo.
De seguida, emplenem els pots, els tanquem ben fort i els posem al revés, per fer el buit, crec.
Quan estiguin freds, ja els podeu girar i conservar. O menjar!!



Suquet de rascassa amb patates



La rascassa és un peix de roca, amb la carn molt forta i amb unes defenses perilloses, però un dels peixos més gustosos de la nostra mar.
El meu pare en va comprar i em va demanar que el cuinés jo.Com que érem a casa seva, vaig voler utilitzar la cassola de la iaia, d'alumini de tota la vida. Ara ens posem les mans al cap amb aquest material, però per un dia no crec que passi res, i volia utilitzar-la perquè m'encanta la forma. És perfecte per remenar.
La rascassa és semblant a l'escórpora , si no vaig errada, però una té un color més fosc que l'altra.
És un peix excel·lent!