divendres, 17 de juliol de 2015

Strudel amb conyac i mel


 

Strudel una mica tunejat , improvisat i etil·litzat

Ingredients
  • una làmina de pasta de full
  • dues pomes tallades a daus ( tipus golden, de Girona, les millors!)
  • 5 prunes deshidratades sense os o panses
  • un xupito de brandi o conyac ( dos si us en serviu un ... ;-)
  • dues cullerades de mel ( la meva, la dels meus tius del Vendrell : ecològia 100% )
  • dues cullerades de sucre
  • dues culleradetes de canyella
  • unes 10 nous
  • mantega fosa per pintar la massa
 Som-hi!
Més fàcil, impossible. Primer posem les prunes remullades en el brandi; que es vagin fent amics....
Estirem la làmina i la farcim amb la poma talladeta. Pel damunt, les prunes, sucre, mel, les nous, canyella  i el brandi!
Emboliquem com si féssim un paquet.
Pintem amb la mantega pel damunt.
Al forn, a 200º, uns 25 minuts. Vigilant, eh?


Li ha passat com l'anunci del fuet.... no ha durat ni 24 hores!!!

dimecres, 15 de juliol de 2015

Tagliatelle amb cloïsses


Cosa fàcil i boníssima!
La pasta fresca l'he comprada en una botiga que la fan ells. Estava molt bona. 
S'han fet en 5 minuts!!

Ingredients
  •  350 grs. de tagliatelle frescos
  • 250 grs. de cloïsses fresquíssimes
  • un bon grapat de julivert 
  • 3 grans d'all
  • mitja copa de vi blanc ( un vi que fa un amic d'una amiga)
  • una tomata madura ratllada ( aquesta, de l'hort del pare)
Som-hi!

Posem els alls laminats a daurar en una cassola.


Abans que agafin molt de color, afegim la tomata ratllada ( sabem que ja està, quan canvia de color, a taronja). Jo sempre li poso sal i sucre, a la tomata. Així no queda tan àcida.


Tirem les cloïsses  i el vi blanc. Tapem perquè s'obrin. Afegim el julivert. Reservem.




D.O. Empordà

Bullim la pasta en molta aigua amb sal. Si és fresca, en dos-tres minuts ja està.



Es posa la pasta al plat, posem les cloïsses amb salsa a sobre, i adornem amb més julivert fresc.


 


dijous, 9 de juliol de 2015

Pollastre al curry amb pinya i llet de coco




Es fa en 10 minuts!
El curry de fet no és una sola espècia sinó unes quantes barrejades : cúrcuma, celiandre, bitxo, etc.
És l'olor típica dels restaurants indús, els tandoori. Tandoori és un tipus de forn d'argila on hi cuinen.
La pinya li he afegit jo, buscant frescor al plat.

Ingredients
  • Dos pits de pollastre tallats a daus
  • una ceba 
  • un gra d'all
  • mig pot de llet de coco
  • un bon polsim de curry
  • un tall de pinya fresca
  • dues cullerades de salsa de tomata concentrada
  • arròs per acompanyar
Som-hi!

Posem la ceba talladeta a daurar en la paella amb oli. POsem sal, pebre i una mica de curry al pollastre.Quan agafa color, l'afegim a la ceba i deixem que cogui.
Afegim la pinya tallada a daus.
Tirem la salsa de tomata i després la llet de coco. Que cogui uns minuts. Tirem unes dues culleradetes de curry. Deixem que faci xup-xup.
Si us agrada picant, podeu afegir una mica de bitxo.
Acompanyeu amb arròs.
Ha quedat molt bo

https://lh3.googleusercontent.com/-UjiYLP9vO4d9dvfGeQT9ui6zFL0ypZo7XN4gnTYHeo=w1024-h683-no