diumenge, 15 de febrer del 2015

Pastís de poma i crema





Ai, ai, ai.....! què bona està!

El toc: la crema pastissera amb un sobret de sucre de vainilla i unes boletes de mantega pel damunt, al moment d'enfornar. I a mitja cocció, tirem sucre pel damunt.
I res més.


Ingredients
  •  una làmina de pasta de full
  • 4 pomes golden, d'aquelles tacades pel sol, que són les més bones
  • una mica de mantega
  • un polsim de sucre
  • un polsim de canyella
per a la crema pastissera ( Mycook o Thermomix)
  •  500 grs. de llet
  • 100 grs. sucre
  • 50 grs. maizena
  • 3 ous
  • un sobret de sucre de vainilla
 Som-hi!
Primer fer la crema. Posem tots els ingredients a la màquina i programem 5 minuts, 90º , velocitat 4.
 Ho traiem i ho deixem refredar
 Posem la pasta de full en una plata pel forn, tirem pel damunt la crema i a sobre les pomes tallades a llunes.
Posem unes boletes de mantega al damunt i ho posem al forn a 200º, uns 10 minuts.
Obrim el forn i tirem pel damunt sucre, i ho deixem que s'acabi de coure, fins que veiem que agafa color.
Jo ho he posat amb calor a dalt i a baix uns 20 minuts més.


Cobrim la massa amb la crema
Traiem el cor a les pomes

Les llunes de pomes es posen fent cercles, en direccions contràries.

Posem la mantega.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada