diumenge, 30 de novembre de 2014

Popcakes




El dia del meu cumple, els meus amics Joan i  Sara em van regalar un aparell per fer popcakes. El vaig trobar molt divertit de fer, i avui, que només sortien al carrer gripaus i cargols, doncs m'hi he posat.
El meu fill i la seva xicota m'han ajudat amb la decoració.
Ha sigut molt divertit, i surten molt bons i vistosos.

Ingredients
  • 130 grs. de mantega pomada
  • 125 grs de sucre
  • 125 grs de farina
  • una culleradeta de royal
  • dos ous
  • una culleradeta d'essència de vainilla
  • dues cullerades de llet
 Som-hi!

Hi he fet amb la Mycook, molt fàcil. Batem la mantega amb el sucre fins que quedi blanquinosa.
Afegim els dos ous, separats en el temps. Batem fins que quedin incorporats.
Afegim la farina amb el royal, uns segons i tirem la llet i la vainilla. Res, un momentet.
Ho posem dins una mànega pastissera i anem emplenant els foradets de la màquina.
Aquest ha estat un moment de pànic, perquè la massa vessava per tots costats!. Un cop controlada la cosa, he anat emplenant, ha abaixat la tapa i ho he deixat que es fes uns 5-10 minuts, no gaire.
Amb les proporcions de la massa he emplenat la màquina 2 cops i mig.
Els he deixat refredar en la reixeta.
Per enganxar el pal, l'he sucat dins xocolata de cobertura fosa. He aprofitat una de blanca que tenia. I ho he tornat a deixar refredar.
He fos xocolata negra de cobertura al microones i hem anat mullant els popcakes fins a cobrir-los completament.
Després només queda decorar amb sucrets de colors.
Una monada!!

 
  

Fan molta gràcia quan pugen.
Una mica de xocolata fosa per enganxar el pal al popcake

  

 




dilluns, 24 de novembre de 2014

Canelons "de tota la vida"




També se'ls coneix com canelons Rossini, en honor al compositor bellcantista italià, gran sibarita i amant de la bona cuina.
Diuen que només va plorar dos cops a la vida: una, quan va morir el seu pare; l'altra, quan li va caure un plat de pollastre trufat per la borda del vaixell on estava.
Quin artista!

He fet servir la Mycook i s'han fet en un moment i no he embrutit res!


Ingredients ( per a 30 canelons)
  •  250 grs. de carn magre de porc
  • 250 grs. de carn magre de vedella
  • 1 pit de pollastre desossat
  • 50 grs. de foie, més o menys, a ull
  • una ceba hermosa
  • 3 grans d'all
  • oli oliva extraverge
  • dues cullerades de farina
  • 270 grs. de llet
  • nou moscada ratllada, pebre i sal
Som-hi!
A la mycook, escalfem l'oli a 120º, 1 minut, vel.2
Afegim la ceba trossejada i els alls, a 120º, 6 minuts, vel.3
Hi tirem la carn a daus, salada i empebrada. 120º, 15-20 minuts, vel.2. Ho triturem amb un parell de cops de turbo.
Afegim el foie, la farina i la llet, i ho fem coure a 100º, 5 minuts, vel.3. Hi tirem sal.
En acabar, ho posem en una plata i ho deixem refredar. D'un dia a l'altre, millor. Si no, del matí a la tarda.
La carn ha de quedar freda per poder farcir els canelons



Bullim els canelons en molta aigua bullent, 15 minuts. Els escorrem i passem per aigua freda. Després els anem estirant al damunt d'un drap de cuina net.
Els anem omplint amb una cullera, i els anem enrotllant. Els col·loquem en una plata per anar al forn, ben posadets.
Al final, fem un litre beixamel ( a mi, mig litre se m'ha fet una mica curt) i els tirem pel damunt.
Afegim parmesà ratllat i a gratinar!
Bravo, signore Rossini!!

 


  






diumenge, 16 de novembre de 2014

Xoriços a la sidra



Aquesta és una recepta de la gastronomia asturiana; fàcil de deduir, parlant de sidra, clar.
El fet de coure-ho banyat en la sidra fa que perdi part del greix i que guanyi en sabor i dolçor.
Queden espectaculars!
Només xoriços i sidra, res més. Els he deixat coent una mitja hora .

Hi he posat una ampolla sencera de sidra.


La sidra és del Lidl. Barateta i suficient per cuinar.