dissabte, 24 de maig de 2014

Focaccia Mycook



 He seguit la recepta de la Mycook, però he afegit un oli que ja tenia marinat amb romaní i alls.
Ha quedat molt bo.



Hi he afegit també l'orenga

De dins ha quedat molt tova.



divendres, 23 de maig de 2014

Pa de panses, canyella i mel





Tot fet amb matèries primeres ecològiques : farina integral de blat ecològic, de sègol ecològic, de mel ecològica, massa mare feta meva, etc.etc.
De gust boníssim; un xic passat de cocció. No es pot tenir tot...
 La recepta del llibre de l'Ibán Yarza, Hecho a mano.

diumenge, 18 de maig de 2014

Got de xocolata blanca, melmelada de maduixa i iogurt grec



 La recepta l'he copiat del restaurant La balma, de Blanes. Em va semblar increïblement bo!

La base està feta amb una mena de crema de xocolata blanca: l'he feta fonent una rajola de xocolata blanca de cobertura (180 grs.) al bany maria i  l'he barrejat amb nata muntada (dos bricks de nata al 35%, muntada amb la Mycook). Ho he repartit en 5 gots i ho he posat a la nevera tota la nit.
El segon pis és melmelada de maduixes, que l'he tornada a fer també amb la Mycook. Ha quedat espectacular.
El tercer pis és iogurt  grec batut amb sucre. I ja està!
Uff, bomba calòrica però us prometo que és la postre més genial que he menjat.
Poses la cullera al got i agafes els tres sabors i es desfà tot a la boca. Mmmmm....
I acompanyat de les galetes que he fet...ai, ai, ai......!


Tartaletes de tomates secs, formatge cabra i anxoves



Ingredients
  • una làmina de pasta de full
  • un pot de tomates secs en oli ( en botigues italianes, pomodoro secco)
  • formatge de cabra
  • una llauna d'anxoves en oli d'oliva
  • orenga
Som-hi!
Talleu la pasta de full amb un vas per fer cercles. Poseu-els al forn fins que estiguin cuits; abans, punxeu amb una forquilla perquè no pugin.
Quan estan freds posem la tomata a sota, el formatge i l'anxova. Per damunt empolseguem amb orenga.
Han quedat boníssims!!

Galetes de mantega i canyella



Ingredients
  • 150 grs. mantega tova
  • 100 grs. sucre
  •  1 ou
  • 250 grs. farina
  • una culleradeta de essència de vainilla
  • una culleradeta de canyella
 Som-hi!

Tot junt a la Mycook, 20 segons velocitat 6. Es fa una bola i es posa a la nevera.

A mi em va millor estirar-la entre dues làmines de paper film, que quedi fineta, i ho poso al congelador, fin que quedi una pasta dura. Així és més fàcil de tallar.
Tinc uns talladors en forma de cor moníssims!


dissabte, 17 de maig de 2014

Rap al forn amb salsa d'alls i vinagre



Ahir vam estar sopant a La balma, a Blanes. Lloc petit, coquetó i bona cuina. Ens van sevir un lluç amb salsa donostiarra i estava espectacular. Senzill i bo.
Jo he fet una adaptació amb una cueta de rap al forn amb patates i ceba.
La salsa es fa amb alls laminats, oli d'oliva i un bon raig de vinagre de Mòdena.


Les patates i la ceba les he mig cuit en una paella abans de posar-ho al forn.


El cuinat lleugerament els alls amb una mica d'oli, i quan començaven a agafar color hi he afegit el vinagre.
Ha quedat com caramelitzat. Boníssim!!



Ha estat al forn uns 20 minuts, a 240º, fins que la patata era cuita.

dissabte, 10 de maig de 2014

Melmelada de maduixes




Tenia una caixeta de maduixes a punt de llençar-les de tant madures, i se m'ha acudit de fer melmelada.

Ingredients
  • 350 grs. maduixes
  • 300 grs. sucre ( hi ha receptes que en posen menys. La propera vegada ho faré, perquè ha quedat dolça; tot i que boníssimaaaa.....aix, operació bikini.....)
  • un raig de suc de llimona
Som-hi!

Es posa tot junt a la Mycook, 25 minuts a 120º. Quan ha acabat, he posat el turbo perquè quedés ben triturat.
Dins un pot amb tapa, es posa del revés fins que estigui fred ( així fa el buit)


Amb el pa de pagès acabat de fer. Un luxe!

Bunyols de bacallà





Ingredients

- 300gr de bacallà.
- 2 grans d'all.
- 1/4 de ceba
- Un parell de branquetes de julivert fresc
- 2 ous
- 160 ml. d'aigua
- Una culleradeta de llevat Royal (o 1/4 de culleradeta de bicarbonat)
- 120 gr. de farina de blat
- Sal (?)
- Oli per fregir.

Som-hi!

1.- Posar en el vas l'all, la ceba, el julivert fresc i el bacallà, i triturar Vel.5, 8 seg, aprox.
2.- Afegir 25gr. a oli d'oliva i programar 5 min., a 120º, Vel. 2
3.- Afegim la farina, el llevat, l'aigua, els ous i la sal ( si cal!) . Barregem a velocitat 6, fins que quedi una pasteta.
Fregir amb oli abundant, a foc mig-baix. Deixar reposar sobre paper de cuina.
Bon profit!

la recepta l'he trobada aquí

Pa de pagès superfàcil



Més fàcil, impossible!

500 grs. farina del súper
300 grs. d'aigua de l'aixeta
10 grs. llevat fresc del súper
10 grs. de sal normal

Barregeu-ho tot; queda com una pasteta. Espereu uns 5 minuts, perquè els ingredients es vagin coneixent i fent amistat. Amasseu-ho com us agradi més; a mà, per suposat! Fins que veieu que queda una bola fina i suau "com el culet d'un bebè".
Deixeu reposar 1 hora tapat.
Torneu-lo a agafar, al marbre de la cuina i l'aixafeu com si el volguéssiu aplanar. Això es fa perquè no quedin forats grans al coure.
Porteu les puntes de la massa cap al mig, com si féssiu un farcell. Poseu-lo en un bol ( jo tinc un banetton, ejem...!) i deixeu-lo llevar 1 hora més.
Preescalfeu el forn a 250º amb la cocotte amb tapa a dins. Calor a dalt i a baix.
Quan la cosa "está que arde", bolqueu la massa dins la cocotte, de tal manera que quedarà la "junta" del "farcell" cap amunt. Perfecte!
Deixeu-ho coure amb la tapa posada, uns 40 minuts. Després traieu la tapa i deixeu 15 minuts més, abaixant el forn a 200º.
Oloreta......crec-crec de la crosta......mmmmm.......
No hi ha una olor millor que aquesta!!


No em digueu que no és maco!!!