dilluns, 8 de setembre del 2014

Pain à l'ancienne



El nom francès fa patxoca, eh? Però és el pa més fàcil que he fet mai!
No s'ha d'amassar. S'ho fa ell tot sol. O-LA-LÀ !!

Ingredients
  • 400 grs. de farina normal
  • 320 grs. d'aigua freda, molt freda 
  • 8 grs, de sal
  • 2,7 grs. de llevat sec de flequer 
 Som-hi!

Es barreja amb una rasqueta dins un bol. La massa és molt hidratada, porta molta aigua. Ve a ser com una ciabatta (txapata).
Quan s'ha fet la pasteta, es tapa i es posa a la nevera fins l'endemà.
Els enzims treballen tota la nit - blup-blup, blup-blup. I tu no has de fer res!!
El dia següent, es treu de la nevera i es deixa reposar 2 hores si és estiu, 3 a l'hivern, perquè agafi embranzida.
Es posa molta farina al marbre, s'aboca la massa amb molt de compte. Es divideix dolçament en dos trossosi s'hi tira més farina pel damunt.
Es col·loquen amorosament en la plata del forn, que estarà com la cova d'en Pere Botero, moooolt calent ( s'ha de deixar una bona estona a que agafi molta temperatura, 250º)
En fica al forn, es ruixa amb aigua perquè faci vapor i tanquem ràpidament, no s'escapi en Perico..
Passats 10 minuts, abaixem la temperatura a 230º i el deixem 15-20 minuts més.
ET ÇA C'EST TOUT!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada