dijous, 11 de setembre del 2014

Fougasse de Richard Bertinet





Monsieur Bertinet és un dels referents més importants del món del pa. Nombrosos llibres, tècniques, etc.
Aquest és el primer pa que ensenya als seus alumnes. Realment fàcil. L'únic punt complicat és l'amassat, perquè la massa porta molta aigua i és difícil de manipular. Jo he combinat mètode Bertinet i mètode Lepard.

Ingredients
  • 500 grs. de farina
  • 350 grs. d'aigua
  • 10 grs. llevat fresc
  • 10 grs. de sal
Som-hi!

 Pre-escalfem el forn to high level.
Esmicolar el llevat damunt la farina, Afegir la sal i l'aigua. Treballar bé (mètode Bertinet, bien sûr!!)
Deixar reposar 1 hora, mínim.

Un cop ha llevat 1 hora es col·loca sobre un llit enfarinat i s'empolsega de farina per dalt també

Es divideix la massa en dues parts

En cada meitat s'hi fan una talls: un gran al mig i petits als costats




Al forn uns 15 minuts a 230º mmmmm.......!!! oloretaaaaaa.......!!
Aquí teniu el "mismíssim" Berinet fent la fougasse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada