dijous, 29 d’agost de 2013

Pa "miracle" en bossa de rostir



Segona versió d'una recepta que l'he feta un munt de cops. 
Aquesta vegada, amb bossa de rostir i llavors de rosella. 
Ràpid i boníssim!








dilluns, 19 d’agost de 2013

Coca dolça




La coca dolça és d'aquelles coses que et transporten directament a la infantesa. La mossegada, el cruixent del sucre, l'olor de pa, i el gust inconfusible de l'anís.
Un company de feina en porta sovint d'Amer, una de boníssima. O sigui que em vaig proposar de fer-la.
Després de visitar alguna pàgina amb receptes un xic complicades -no oblidem que es tracta de pa, amb els seus llevats llargs i amassats- vaig trobar aquesta, de la Thermomix, fàcil-fàcil!

Ingredients
  • 290 grs farina de força  
  • 5 gr sal  
  • 5 gr llevat fresc  
  • 15 grs oli d'oliva  
  • 140 grs aigua  
  • 15 grs anís dolç
  • oli, sucre i anís per tirar-hi pel damunt 

Som-hi!
Barregem l'anís i l'aigua en un got. Posem la farina, la sal, el llevat i l'oli al vas i barregem 40 seg. Vel. 3 sense el cubilet. Anirem afegint l'aigua i l'anís poc a poc (a rajolins. Després amassem 4 Minuts . Si veieu que la massa queda enganxosa, afegiu un xic de farina.

Posarem la massa en un bol enfarinat i ho cobrirem amb un drap de cuina. Deixarem reposar la massa una hora i mitja.Passat aquest temps, encenem el forn a 250º ( amb ventilador).

Posem la massa en una placa de forn folrada amb paper de forn i l'anem treballant amb els dits fins aconseguir la forma de la coca que volem. Després pinzellem amb oli d'oliva tota la superfície de la coca, empolvorem amb molt de sucre  i un cop hagi
agafat la temperatura, la fiquem al forn durant 10-12 minuts.

Just en sortir del forn tirar un bon raig d'anís dolç i una altra vegada la fiquem al forn un parell de minuts però amb el forn apagat. Treure i deixar refredar una mica.



 Tot i ser redundant,ha quedat increïblement bona.