diumenge, 30 de juny de 2013

Pizza : la recepta definitiva!



ai, ai, ai! Què bonaaaa!!!
Això de la semolina ja feia temps que hi rumiava. I efectivament! Voilà!!
La semolina és la farina de blat dur però molt fina. La vaig trobar en una botiga marroquina, però crec que es pot trobar en més llocs. També en vaig comprar a can Tolsà .
No recordo d'on vaig treure la recepta, però no pot ser més fàcil:

Ingredients

  • 350 gr. farina de força
  • 50 gr. de semolina
  • 250 gr. aigua
  • 25 gr llevat fresc
  • una culleradeta de sal
  • un raig d'oli d'oliva
Som-hi!

En la Mycook ( l'he adaptada) : posem l'aigua i el llevat i programem 1 minut, a 40º , vel. 2.
Quan acaba, afegim la resta, en el mateix ordre en què ho he escrit, de tal manera que la sal no prengui contacte amb el llevat, perquè li fa perdre força.
Uns segons a vel. 6 i després 2 minuts, amassat.

Deixem reposar en un lloc sense corrents d'aire ( jo la poso al microones), una estona, fins que veiem que puja. Hi ha gent que diu 1 o 2 hores. Crec que depèn si fa calor o no. Aquesta va estar mitja hora ( és estiu i hi ha gana!).
Hem de tenir el forn preescalfat, a 250 º .
Amb aquestes quantitats surten 2 pizzes. Amb el corró, o si en sabeu molt tirant-la per l'aire, estirem la massa fins a la mida de la plata del forn.
Farciu amb el que més us agradi. Però sobre tot, que no hi falti l'orenga !!!

Un truc que vaig llegir l'altre dia i queda boníssima : per als que no tenim una pedra de forn, una sol·lució genial és posar la massa sobre la base del forn, amb un paper d'ídem, quan ja està calent. Al cap d'un minut, veurem que la base comença a agafar color, semblant al de les pizzeries que ho han amb llenya.
Després la posem en una safata l 'acabem de fer, amb calor a dalt i a baix.






Lasanya



Avui estrenem forn. Ja era hora! Funciona molt bé. Ara que no m'estranya, perquè l'altre tenia 27 anys!!
I mai es va espatllar, fins ara. O sigui que era un bon forn.
De tota manera, ara veig la diferència, jaja. Quan poso a 250º, realment ho són.
Avui la lasanya l'ha feta el meu fill, que ja li ha agafat l'afició de cuinar.
Realment, amb la Mycook és molt fàcil de fer, però ell té com un do que li surt tot boníssim.
I aquesta ha quedat tan bona que donava ganes d'aplaudir.

La recepta surt al llibre de la Mycook, i al web

diumenge, 23 de juny de 2013

Coca de Sant Joan


Bé, segueixo amb el problema del forn, que es veu de seguida!. Em feia il·lusió fer la coca per a la verbena, i no me n'he pogut estar.
Li falta el color a la part de dalt, però l'olor que fa tota la cuina és espectacular.
N'he fet dos, amb dues elaboracions diferents: a mà i amb la Mycook.
Aquesta de baix, és la que he fet a mà, amb l'amassat Bertinett. 20 minuts de cops i plecs!
Ha pujat moltíssim. Aquí està la prova:

la massa acabada d'amassar

la massa pujant


s'ha triplicat o més !

 
aquí es veu que el repòs de 5 hores ha fet efecte!!



l'he decorat amb crema pastissera, guindes i pinyons










dissabte, 22 de juny de 2013

Focaccia amb ceba



Se m'ha espatllat el grill del forn... i clar, ha quedat torrada de baix i li falta un toc cruixent a dalt.
Ara miro per internet a veure si ho puc arreglar jo, no sé.
La focaccia ha quedat molt bona. Repetirem segur, però el proper cop hi posaré formatge parmesà.
La recepta l'he trobada aquí : Mis thermorecetas 



Ha quedat molt flonja i gustosa. I només cal esperar mitja hora de llevat, perquè ara ja fa caloreta.

dimecres, 19 de juny de 2013

Galetes de xocolata "americanes"






Més ràpides, impossible! He tret la recepta de Velocidad Cuchara , però fet en la Mycook.

Ingredients
1 ou
80 gr de sucre morè
1 mica de sal
180 gr de farina
60 gr de mantega
1 sobre de llevat Royal
2 culleradetes de sucre vainillat
100 gr d'encenalls de xocolata
 
Som-hi!
 Col · locar tots els ingredients, excepte la xocolata al vas de la Mycook  i barrejar durant 15 segons en velocitat 5.
S'afegeixen els encenalls de xocolata  i posem 5 segons a velocitat 4. 
Formem boles amb la mà i aixafem. Ho posem damunt una safata engreixada o silpaf ( jo, una làmina de silicona) i s'enforna de 12 a 15 minuts a 180 º C ( com que el meu forn està prejubilant-se, he hagut de deixar més estona).
Important! Treure del forn quan encara estan tovetes del mig. Si no, queden dures.
Les meves han quedat delicioses!!!! i rapidíssimesssssssssss

 

diumenge, 16 de juny de 2013

Pastís Red Velvet & frosting de formatge






a millorar: triar la broqueta adequada




L'he fet per a una trobada famíliar. Ha tingunt molt èxit i estic molt contenta.


La meva companya de feina, la Sussi, del blog ARA CUINA, fa dies que fa uns pastissos increïbles decorats amb roses de frosting. Com que els cupcakes de red velvet van quedar boníssims, avui he provat de fer el pastís. Amb el colorant de pasta ha quedat un color espectacular!
Ara, he tingut molta feina amb el frosting de formatge, perquè l'he hagut de fer 2 cops. El primer cop m'ha quedat molt líquid, i l'he fet servir per cobrir el pastís i entre mig dels 3 pisos. Per cert que, al tallar, se m'ha trencat un dels pisos. Uff! M'he passat tot el matí.
A més, la recepta posa poca quantitat, i quan he tingut un fet, he vist que quedava molt prim, i n'he fet un altre.

No crec que tingui més ànims per tornar-lo a fer.
m'encanta el color vermell!!








diumenge, 2 de juny de 2013

Pastís de formatge quark




 Ingredients
  • 400 g de formatge Quark (Lidl)
  • 140 gr. de sucre
  • 4 ous
  • 100 gr. de farina ( 50 gr farina normal i 50 gr de maizena)
  • 1 sobre de sucre avainillat  (8 gr.)
  • 1 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
  • un pessic de sal

Som-hi
En primer lloc, prepararem una plata de forn per fer al bany maria, on càpiga el motlle que farem servir. Aboquem en ella dos dits d'aigua i la posem al forn a 200 º.

Separem els rovells de les clares i muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal i la meitat del sucre usant la papallona, i programant 4 minuts a vel. 5. Quan porti una mica més de dos minuts afegim la meitat del sucre pel bocal. Reservar.

Posem la resta d'ingredients al vas i batem durant 30 sg., vel. 5. Parem la màquina, baixem les restes de farina de les parets i tornem a batre 30 sg, vel. 5.

Aboquem la preparació sobre les clares reservades i integrem bé amb una espàtula de goma (llengua).
Tirar la massa sobre el motlle i ho posem al bany Maria. Abaixem la temperatura a 180 º. Posem al forn entre 35-45 minuts.

Jo l'he decorat amb maduixes del Maresme, que estan de mort!!





dissabte, 1 de juny de 2013

Tartaletes de formatge de cabra i ceba caramelitzada amb Pedro Ximénez



 Ingredients
  • 1 làmina de pasta fullada
  • 100 grs. de formatge de cabra
  • ceba caramel·litzada
per a la ceba caramel·litzada ( en surt molta, i aguanta molt bé a la nevera)
  • 800 gr. de ceba
  • 50 gr.
  • 100 gr. de sucre morè
  • 100 gr. de Pedro Ximènez (xerès dolç)
  • pessic de sal
Preparació de la ceba en la MyCook:

Posar la ceba al vas i trossejar durant 12 segons a velocitat 4. Reservar.

Posar la papallona, afegir l'oli i programar 2 minuts, a 120º, velocitat 2.
En acabar, afegir la ceba, la sal i programar 20 minuts,
a 120º, velocitat 2.
Ara afegir el Pedro Ximénez i programar 5 minuts,
a 120º, velocitat 2. 
Després treure la papallona,  afegir el sucre i programar 15 minuts, a 120º, velocitat 2.
Quan refreda, va espessint.

Ara anem a fer les tartaletes : estirem la massa fullada i, emprant un bol petit, tallem discs. Els posem dins de motlles que puguin anar al forn, i els punxem perquè no pugin.
Quan agafen color els traiem del forn i deixem refredar. Ara només s'han de farcir amb el formatge i pel damunt la ceba.
RE-QUE-TE-BO-NÍS-SIM!!