diumenge, 20 de gener de 2013

Pastís amb moto de fondant


Avui és l'aniversari del meu fill. Vint-i-un anys!!! ostres! 
Feia dies que pensava en un pastís amb fondant en plan divertit, però no ho havia fet mai i em feia molta por. Però finament m'hi he animat, i no ha sortit del tot malament.
Com que li agraden molt les motos, el tema ha estat fàcil.
He anat a una botiga prop de casa,que fan uns cupcakes de mort! També venen fondant.N'he comprat de verd i de negre i la noia m'ha donat trossets de gris,vermell i blau que els hi sobraven de l'obrador.
El corró el vaig anar a comprar als "xinos" perquè el de la botiga el vaig trobar molt car. També hi vaig comprar petits motlles per fer les flors.
Com que tenia colorant alimentari, he afegit unes gotes de vermell al verd que ha sobrat i ha quedat un verd més fosc.
He estat més de 3 hores per decorar el pastís. La base és el pastís de xocolata al microones. N'he fet dos, i entre mig hi he posat melmelada de mandarina de la meva germana. Boníssim.
Després he estirat el fondant verd. Perquè quedi llis, no vegis! Però, per ser el primer cop, no m'ha quedat tan malament. L'únic és que es noten els "bonys" del pastís de xocolata. Tot i que l'he retallat per dalt i pels costats, no m'ha quedat del tot llis.




Com que l'estava fent a la cuina mentre la "criatura" dormia, per por que m'entrés i descobrís "el pastel", he posat el cartellet a la porta.


Un cop he acabat la base, he fet un croquis de la moto. Ho he buscat a internet i n'he trobat una que m'ha semblat la més fàcil. Aquest és el croquis que m'he fet :


La moto d'internet era tipus chopper, però com que a ell li agraden més les tipus japoneses, li he canviat el manillar. La veritat és que m'ho he passat molt bé,recordant quan era petita i jugava amb la plastilina.
És exactament el mateix.

Primer he fet les rodes i després he anat fent la resta, proporcionalment. El que m'ha quedat més xulo és el dibuix de les rodes, la matrícula i el dipòsit de gasolina vermell. I amb una boleta de fondant que sobrava, el casc. Com que tenia blau, n'he posat a la visera, com si fos el reflex del vidre, jeje. Els números els he fet imitant una carretera.
Per tal que no es moguessin les peces, ho he clavat tot amb escuradents.



No cal dir que ha tingut molt èxit i al meu fill li ha fet molta il·lusió!




Ha costat molt fer el primer tall!!

dimarts, 15 de gener de 2013

Croisants





Filet de porc amb crosta de pasta de full



Si una recepta surt sempre boníssima i quedes molt bé és aquesta. Brutal!

Porta ceba, bolets (jo vaig posar xampis), foie i melmelada d'aranyons. La pasta de full, del Lidl; surt perfecte.


dimecres, 2 de gener de 2013

Pa de motlle amb buttermilk



Tenia el buttermilk a la nevera i no sabia com fer-lo servir. He trobat la recepta aquí.
La veritat és que és un pa boníssim. Val la pena: tou, gustós.
 Com  no tinc un motlle gran pel pa, l'he repartit en dos, un de rodó i un allargat.




El buttermilk també es coneix com suero de leche, és el líquid que surt en l'elaboració del formatge, quan es premsa. Els "europeus" el fan servir pels pastissos,madalenes, etc.
El vaig comprar al Lidl.

Pa de pessic de taronja



 Vaig comprar l'altre dia un motlle de silicona al Carrefour,i tenia ganes d'estrenar-lo a veure què tal anava. He triat la recepta de la thermomix, una de molt popular. La meva mare, que crec que va ser de les primeres de tenir la Thermomix, ja fa uns 40 anys!, ja la feia. La veritat és que la pinta és fantàstica.

La recepta, amb un petit canvi : com que no tenia iogurt, li he posat formatge d'untar (tipus philadelphia)



el motlle és rosa!! uf! marujeo a toperrrr !!
He ensucrat el motlle abans de posar-lo al forn perquè faci una crosteta dolça i cruixent... mmmmm!!

dimarts, 1 de gener de 2013

Dinar de cap d'any

FELIÇ  2013





 Dinar del dia 1 de gener de 2013.
A part d'altres plats, he fet una mena de tartaleta d'espinacs amb ceba caramel·litzada amb Pedro Ximénez, formatge fresc de cabra, panses i ametlles trossejades.
Els espinacs són de El Banyonet, una horta ecològica de Blanes. La pasta de full, del Lidl.
Ho he posat tot junt al forn, uns 20 minuts a 200ºC. He punxat la massa perquè no pugi.
Estava de mort!!





Un altre plat que he preparat és un clàssic per mi, la Brandada de bacallà.
Està re-que-te-bona!









És una recepta del llibre de la MyCook