dilluns, 23 de desembre del 2013

Brioix de Ibán Yarza


El cap de setmana passat vaig assistir al curs de pa que impartia l' Ibán Yarza a Barcelona. Vaig aprendre molt i va ser molt interessant.
Escoltar una persona tan entusiasta i veure'l com amassa el pa amb una delicadesa i al mateix temps amb la decisió,va ser una experiència enriquidora.
Ens va ensenyar a fer brioix, pa de sègol, xapata i focaccia.
Aquí us poso algunes fotos fetes amb el mòbil al local Fes-te farinetes, al barri de Sants.
 

 






Aquest brioix és força elaborat. S'ha de començar a fer el dia abans i l'amassat porta molt de temps.
És un brioix molt poc dolç, més pensat per a l'esmorzar tant amb dolç com en salat.
El d'ell va quedar espectacular. A mi m'ha sortit normalet, però ja millorarà.

Ingredients

  • 500 gr. farina de força
  • 57 gr. sucre
  • 10 gr. sal
  • 15 gr llevat fresc ( jo he utilitzat el sec de flequer, 5 gr.)
  • 337 gr. ous
  • 250 gr. mantega
  • un ou per pintar
 Som-hi!
La nit abans, es barreja tot menys la mantega. S'amassa uns 7-10 minuts. Quan ja gairebé està, afegim la mantega freda  ( l'aixefem amb el corró). Això és important; jo abans fonia la mantega però l'Iban va dir que era un gran error!! :-(
Amb la mantega va quedant una pasteta horrorosa, que desanima molt. Però s'ha d'insistir molt, amb amassat Bertinet ( per cert que encara trec trossos de massa enganxats als armaris de la cuina...)
Finalment queda una bola. Es deixa a la nevera tota la nit.
L'endemà la traiem una hora abans, perquè vagi temperant-se. Formem unes16 boletes i les anem col·locant en el motlle, fins a cobrir-lo tot.
Ho deixem llevar fins que dobli el volum. Ho pintem amb l'ou batut.
Al forn a 190º, calor a dalt i abaix amb ventilador, uns 30 minuts.
Et voilà!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada