diumenge, 13 d’octubre del 2013

Arròs amb verdures en cocotte



Feia temps que volia comprar-me un cocotte de la marca Le Creuset, i m'he donat el caprici. Bé, he trobat una oferta a internet i no la podia deixar passar. Són cassoles molt cares ( ronden els 200 € les de 24 cm.), però valen la pena ( jo l'he "pillat" per 95 €). Són de ferro col·lat i esmaltades,fetes gairebé artesanalment. 
La volia per fer pa, però també per arrossos, estofats, etc.
Aquest color el trobo maquíssim!
Aquest arròs queda bo sempre. Només cal posar verdures de qualitat. L'arrós que he utilitzat és un de Pals. Fem país!




Utilitza el que tinguis per la nevera : cebes tendres, pastanagues, carbassó, porros,alls tendres, carxofes, espàrrecs, pèsols,etc.etc. segons la temporada. El que vulguis.
En la cocotte, poses primer la ceba a coure, i vas afegint els ingredients en aquest ordre: pastanaga, porro, carbassó, etc.etc. És a dir, segons el temps de cocció de cada un.
Després afegeix l'arròs, una tasseta de cafè per persona, però si hi ha molta gana 2! Que doni voltes en la bresa fins que agafi coloret.
Prèviament, posem aigua a bullir. El triple de quantitat que d'arròs. Això s'ha de comptar bé. Hi ha gent que diu el doble i una mica més, però a mi em surt bé amb el triple d'aigua. Deu ser per la calç de la meva zona, no sé.
 Afegim l'aigua bullent i deixem que es cogui, entre 12 i 15 minuts.
Abans que estigui del tot, tanquem el foc i el deixem tapat uns minuts abans de servir.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada