dissabte, 21 de setembre del 2013

Pa de sègol




Ingredients
  • 800 gr. farina de sègol ( he utilitzat una ecològica)
  • 480 gr. aigua mineral 
  • 16 gr. sal fina 
  • 6 gr. llevat sec de forner, liofilitzada 
  • 2 cullerades d'oli d'oliva.
Som-hi!
Aquest cop l'he amassat a mà ( va bé per a l'estrès).
En un bol gran afegim la farina i el llevat; remenem. L'aigua la barregem amb l'oli, i l'anem tirant a poc a poc, fins a fer una massa.
La sal la incorporo al final. Recordeu : sal + llevat = mal "assuntu".
Amassar durant uns 10 minuts. És una massa tipus sec; vol dir que s'amassa molt fàcilment.
El sègol té una textura estranya, semblant al ciment. És molt divertit fer la pasteta.
Deixem reposar ( en un armari o al microones) durant una horeta.
Tornem a amassar, 1 minut, i deixem reposar altre cop 1 hora.
Preescalfem el forn a 200º. El posem 10 minuts i després l'abaixem a 180º uns 20 minuts més.
No m'esperava que fos tan bo!!! I sa, clar.
 La recepta l'he trobada aquí






El drap de cuina me l'ha fet la meva mare, amb tècnica patchwork. Una monada!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada