dijous, 14 de febrer del 2013

Estofat de sèpia



 Aquesta és una recepta de la meva mare. Senzilla i riquíssima. Les patates són de l'hort del meu pare: són assegurades!!

Ingredients
  • una sèpia ben fresca
  • una ceba
  • 100 grs. de pèsols (jo els he posat congelats)
  • una cullerada de salsa de tomata
  • una cullerada de farina
  • 3-4 patates mitjanes
  • all i julivert
  • un raig de conyac
 Som-hi!

Tallem la sèpia a talls i la posem a la cassola amb un bon raig d'oli. Al cap d'una estona hi tirem la ceba ratllada i la deixem que es vagi fent a foc lent i tapat, que la sèpia converteix la cuina en una seqüela de Matrix, amb tant que esquitxa.
 Després hi afegim un raig de conyac i quan evapori, una cullerada de salsa de tomata. Deixem uns minuts, que es vagi enrossint, i ja podem tirar la picada d'all i julivert. Donem unes voltes i afegim els pèsols i la cullerada de farina. Remenem.
Per últim, tallem les patates a daus, esquinçant-les, i les hi tirem. Deixem que agafin una mica de color.
Tirem aigua fins que cobreixi les patates. Deixem que cogui fins que les patates estiguin tovetes.
Deixar reposar uns minuts amb la cassola tapada.


Es veu com fumeja !!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada