diumenge, 28 d’octubre de 2012

Panellets

La propera vegada les deixaré torrar una mica més. La por de la novata!

És el primer cop que faig panellets :-D
La recepta és de Can Tulsà de Girona. Una botiga increïble, plena d'olors i colors. 

Ingredients 
  • 500 gr. de farina d'ametlla 
  • 300-400 gr. de sucre glass
  • una patata (bullida amb pela)
  • una mica de ratlladura de llimona
  • pinyons i ametlles mòltes
  • un ou, separada la clara del rovell.
Som-hi!

És molt fàcil! Un cop tenim la patata pelada i una mica freda, la barregem amb l'ametlla i el sucre. Es treballa bé amb les mans fins que queda tot ben incorporat. Jo ho vaig provar amb la Mycook, però la pasta pesa massa i la màquina cridava com una boja!
Es tapa amb un drap humit i es deixa reposar unes 3 hores.
Després es formen boletes no massa grans  -jo la vaig fer moooolt grans! massa :-( -, batem la clara d'ou i anem mullant-hi les boletes. Les arrebossem amb pinyons o ametlla picada.

Forn : 10 minuts . Mon pare em va dir que els pintés amb el rovell un cop acabat el forn. Així ho vaig fer i vaig posar-los a gratinar. Per por que se'm cremessin, les vaig treure aviat. 

La propera vegada, les deixaré més estona.